Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Mutlaka izlemeniz gereken filmekimi 2016 filmleri

Sinema sezonu nihayet açıldı. Ekim ayıyla birlikte de sabırsızlıkla beklediğimiz Filmekimi, Vodafone FreeZone sponsorluğunda bugün başladı. Yine birçok farklı türden ve ülkeden merakla beklediğimiz filmler, bu sene de festivalde izleyiciyle buluşacak.
Film tavsiyesi istiyorsanız, bu üç filmi sakın ama sakın kaçırmayın:

BLANCETT'İN SESİYLE
Terrance Malick'in yeni filmi 'Zamanın Yolculuğu: Yaşamın Seyri', Cate Blancett'in sesiyle Filmekimi'nde. Türkiye'de de büyük bir merakla beklenen film, 13.8 milyar yıl önce sonsuz bir yokluğun içinde başlayan bir hikayeyi anlatıyor.
Malick'in uzun ve özverili çalışmasının sonucu insanın ve evrenin hikayesini iç içe, eşi benzeri olmayan bir görsellikle anlattığı yapım, gerçekten kaçırılmaması gereken filmlerin en başında yer alıyor.

XAVIER DOLAN'DAN GÜÇLÜ BİR MEL ODRAM
Son yıllarda en çok konuşulan isimlerden birisi olan Xavier Dolan, yine dikkat çeken bir filmle karşımızda.
Kanada'dan Oscar adayı olan son filmi 'Alt Tarafı Dünyanın Sonu'nun başrollerini Fransa'nın en tanınmış oyuncularından Marion Cotillard, Gaspard Ulliel, Vincent Cassel, Lea Seydoux ve Nathalie Baye paylaşıyor. Dolan'ın en olgun filmi olarak karşılanan 'Alt Tarafı Dünyanın Sonu' akıllardan çıkmayacak, güçlü bir melodram.

FARHADİ'DEN SARSICI BİR DRAM
Oscar'lı yönetmen Asghar Farhadi, Fransa'da çektiği 'Geçmiş' filminin ardından sarsıcı bir dramla yeniden ülkesine dönüyor. Günümüz İran'ında geçen 'The Salesman'/'Satıcı' başlarına gelen korkunç bir olayla başa çıkmaya çalışan genç tiyatrocu çift; 'Rana' ve 'Emad'ı konu alıyor. İran sinemasının güçlü soluğu Farhadi'nin başarılı senaryosu ve oyuncu kadrosunun kusursuz performansı, aynı zamanda İran'dan Oscar adayı oldu.

'TONI ERDMAN'
Cannes Film Festivali'nde eleştirmenlerden tarihin en yüksek puan ortalamasını alan 'Toni Erdmann' 15. Filmekimi programının en dikkat çeken yapımlarından.
Her anı sürprizlerle dolu film, heyecan verici ve duygusal bir aile komedisi.

KUSTURİCA'DAN 'AŞK VE SAVAŞ'
Cannes'da iki kez Altın Palmiye kazanan Emir Kusturica'nın yönettiği ve başrolünü oynadığı yeni filmi 'Aşk Ve Savaş'; mizah ile dramın, acı ile sevincin birbirine karıştığı, savaş ve aşk hakkında bir macera. Kusturica, filmde başrolü Monica Belluci ile paylaşıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA